22 kw teljesítményű egyenáramú gyorstöltő - PROCON Hajtástechnika Kft.


22 KW TELJESÍTMÉNYŰ EGYENÁRAMÚ GYORSTÖLTŐ

A töltő kialakítása

A PK30 típusjelű készülék 3 x 400 V / 16, 32, vagy 63 A-es hálózatról üzemeltethető 22 kW-os (max. 28 kW) töltési kapacitással rendelkező egyenáramú gyorstöltő, amely választható speciális töltőkábelekkel alkalmas a CCS vagy a CHAdeMO töltési szabvány szerinti autók töltésére. A készülék választhatóan egynormás kivitelben kerül forgalomba, de rendelhető mind a két szabványnak megfelelően kialakított kivitelben is. Ebben az esetben a két kábel a töltendő autónak megfelelően cserélhető a készüléken kiépített csatlakozó aljzat segítségével. CHAdeMO kábel használata esetén egy speciális adapter segítségével a Tesla gyártmányú elektromos autók is tölthetők a készülékről

Kivitel

A PK30-as gyorstöltő álló, falra szerelhető és hordozható kivitelben készül. Utóbbi kivitel esetén a készüléket lehet autóba, teherautóba, buszba beépítve is szállítani. Ebben az esetben jelentősen növelhető a járművel megtehető úthossz, amennyiben útközben rendelkezésre áll hálózati vételezési lehetőség.

Felhasználás

A PK30-as gyorstöltő ideálisan alkalmazható olyan helyeken, ahol folyamatosan, vagy időszakosan több elektromos autó is van, melyeket naponta egyszer vagy akár többször is tölteni kell. Egy-egy autó töltési ideje ezzel a töltő kapacitással a beépített akkumulátor kapacitása és a töltöttség szintjétől függően 0,5-1,5 óra.

Ez a gyorstöltő kiválóan használható magán vagy közösségi célokra, szervizekben, autókereskedésekben és kölcsönzőkben, e-taxi társaságoknál, belterületi és országúti töltőállomásoknál, szállodák, üdülők, önkormányzatok, kis és közepes termelő és szolgáltató üzemek zártkörű parkolóiban, magánszemélyek és társasházak garázsaiban, parkolóházakban, kereskedő házakban stb.

Üzembe helyezés

A PK30-as gyorstöltő megvásárlása esetében nincs szükség speciális telepítésre és üzembe helyezésre. Az üzemeltetéshez egy 3 x 400V-os, 16, 32 vagy 63A-es terhelhetőségű, 5 pólusú hálózati csatlakozási lehetőség szükséges. A készülék IP54-es védettségű, közvetlen napsugárzástól és esőtől védett helyen használható.

Technikai adatok

Típus PK 30
Névleges teljesítmény 22 kW (max. 28 kW)
Bemeneti feszültéség tartomány 3 x 400 V AC ± 10 % (50 Hz)
Maximális bemeneti áram 3 x 32 A (AC) (beállítható)
Kimeneti feszültség 50 ... 500 V DC
Maximális kimeneti áram (DC) 60 A
Töltőkábelek CCS (Combo 2) vagy CHAdeMO
Hatásfok 95 %
Beépített védelmek Rövidzárlat, túlfeszültség, túlterhelés, túlmelegedés
Működési hőmérséklet -20 °C ... +50 °C
Kivitel Mobil / szabadon álló / falra szerelhető
Tömeg 50 kg
Méretek 600 x 600 x 250 mm
(magasság x szélesség x mélység)