22 kw-os mobil dc gyorstöltő elektromos autókhoz - PROCON Hajtástechnika Kft.


22 KW-OS MOBIL DC GYORSTÖLTŐ ELEKTROMOS AUTÓKHOZ

A töltő kialakítása

Az MT-22 típusjelű készülék egy 3 x 400 V / 16 A vagy 32 A-es hálózatról üzemeltethető 22 kW-os, kétnormás mobil DC gyorstöltő, amely a CCS (pl. BMW, Volkswagen, Hyundai) és a CHAdeMO (pl. Nissan, Mitsubishi, Peugeot) töltés szabvány szerinti autók gyors töltésére lett kifejlesztve.

Töltési rendszerek

A két különböző töltési rendszerhez a szabványoknak megfelelően kialakított két cserélhető kábel szükséges. A megfelelő kábel csatlakoztatása után indítható a töltési folyamat. A készülék két normás, de a CHAdeMO kábel és egy speciális adapter segítségével alkalmas a Tesla gyártmányú elektromos autók töltésére is.

Kivitel

Ez a 22 kW-os mobil gyorstöltő hordozható kivitelű, guruló kerekekre szerelve készül, és ennek köszönhetően könnyen lehet mozgatni, de lehet autóba, teherautóba buszba beépítve is szállítani, ebben az esetben jelentősen növelhető a járművel megtehető úthossz, amennyiben útközben rendelkezésre áll hálózati vételezési lehetőség.

Felhasználás

Ez a 22 kW-os mobil gyorstöltő ideálisan alkalmazható olyan helyeken, ahol folyamatosan, vagy időszakosan több elektromos autó is van, melyeket naponta egyszer vagy akár többször is tölteni kell. Egy-egy autó töltési ideje ezzel a töltő kapacitással a beépített akkumulátor kapacitása és a töltöttség szintjétől függően 0,5-1,5 óra.

Ez a 22 kW-os mobil gyorstöltő kiválóan használható magán vagy közösségi célokra, szervizekben, autókereskedésekben és kölcsönzőkben, e-taxi társaságoknál, belterületi és országúti töltőállomásoknál, szállodák, üdülők, önkormányzatok, kis és közepes termelő és szolgáltató üzemek zártkörű parkolóiban, magánszemélyek és társasházak garázsaiban, parkolóházakban, kereskedő házakban stb.

Üzembe helyezés

A megvásárolt vagy bérelt készülék esetében nincs szükség speciális telepítésre és üzembe helyezésre. Az IP44 védettség miatt a készülék csak fedett, közvetlen napsugárzástól és esőtől védett helyen használható. Az üzemeltetéshez egy 3 x 400V-os, 16 A vagy 32 A terhelhetőségű, 5 pólusú hálózati csatlakozási lehetőség szükséges.

Technikai adatok

Típus MT22
Névleges teljesítmény 22 kW
Bemeneti feszültéség tartomány 3 x 400 V AC ± 10 % (50 Hz)
Maximális bemeneti áram 3 x 32 A (AC) (beállítható)
Kimeneti feszültség 50 ... 500 V DC
Maximális kimeneti áram (DC) 55 A
Töltőkábelek CHAdeMO vagy CCS (Type-2)
Hatásfok 95 %
Beépített védelmek Rövidzárlat, túlfeszültség, túlterhelés, túlmelegedés
Működési hőmérséklet -20 °C ... +50 °C
Tömeg 40 kg
Méretek 510 x 500 x 280 mm
(magasság x szélesség x mélység)